MacBook

O νέος MacBook. Αληθινή καινοτομία.


Με τον νέο MacBook η Apple κατόρθωσε το αδύνατο: ενσωμάτωσε μια εμπειρία “πλήρους μεγέθους”, σχεδιάζοντας τον ελαφρύτερο και μικρότερο φορητό Mac που κατασκευάστηκε ποτέ. Αυτό σημαίνει πως επεξεργάστηκε κάθε στοιχείο του, όχι μόνο για να τον κάνει ελαφρύτερο και λεπτότερο αλλά και καλύτερο. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από έναν νέο φορητό υπολογιστή. Είναι το μέλλον.Η οθόνη Retina επανεξετάστηκε.
Η υπέροχη οθόνη Retina 12 ιντσών, η οποία έχει από άκρη σε άκρη γυαλί, κάνει τα πάντα ξεκάθαρα, από τη στιγμή που ανοίγεις τoν νέο MacBοοk. H κάθε φωτογραφία ξεπηδά από την οθόνη, πλούσια, με κάθε λεπτομέρεια να είναι ευδιάκριτη. Πάνω από 3 εκατομμύρια pixels απεικονίζουν κάθε γράμμα με απόλυτη καθαρότητα. Όλα αυτά αποκαλύπτονται στην ελαφρύτερη, λεπτότερη και πιο ενεργειακά αποδοτική οθόνη Retina, που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε MacBook, επιμελώς βελτιωμένη με σκοπό να προσφέρει μια έντονη οπτική εμπειρία κι ένα απίστευτα minimal σχεδιασμό.


Επεξεργαστής.
Mέσα στον νέο MacBook θα βρεις έναν έκτης γενιάς Intel Core M “Broadwell” επεξεργαστή - ο πρώτος μικροεπεξεργαστής που κατασκευάστηκε με βάση τη τεχνολογία 14 νανόμετρων. Aυτό σημαίνει πως ο μικροεπεξεργαστής έχει φτιαχτεί με περισσότερες κρυσταλλολυχνίες, σε σχέση με την προηγούμενη τεχνολογική γενιά, για υψηλότερη πυκνότητα και πιο αποτελεσματική λειτουργία. Ο επεξεργαστής Core M είναι ο καταλληλότερος για τον νέο MacBook, καθώς συνδυάζει την κατάλληλη ενεργειακή απόδοση και τις απαραίτητες επιδόσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση των καθημερινών εργασιών.Αρχιτεκτονική χωρίς ανεμιστήρα. Προηγμένη Σχεδίαση.
O νέος MacBook είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής Μac χωρίς ανεμιστήρα. Από τη στιγμή που οι μικροεπεξεργαστές της Ιntel, Core M, χρειάζονται μόνο 5 watt για να λειτουργήσουν και συνεπώς παράγουν λιγότερη θερμότητα, δεν απαιτείται η εγκατάσταση ανεμιστήρα ή αντλία θερμότητας. Αντ' αυτού, η μητρική πλακέτα είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα φύλλο γραφίτη, το οποίο βοηθάει να διασκορπίζεται η θερμότητα που παράγεται από το πλάι, ενώ ο Mac σου παραμένει σχεδόν αθόρυβος. Τα χαρακτηριστικά του ΟS X , όπως τα Timer Coalescing, App Nap και Safari Power Saver, που διασφαλίζουν πως κάθε εργασία που εκτελείται κάνει σωστή χρήση ενέργειας καθιστούν τον νέο MacBook ακόμα πιο αποτελεσματικό.Ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους σε μικρό χώρο.
Θεωρούμε πως ένα βολικό, πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο είναι απαραίτητο για την απόλυτη χρηστική εμπειρία ενός φορητού υπολογιστή. Αλλά για να το χωρέσει στο λεπτό νέο MacBoοk, η Apple αναγκάστηκε να σκεφτεί από την αρχή το σχεδιασμό και την κατασκευή του πληκτρολογίου. Για να δημιουργήσει το νέο πληκτρολόγιο, σχεδίασε ξανά κάθε κουμπί και το μηχανισμό κάτω από αυτό, προσπαθώντας να κάνει την πληκτρολόγηση περισσότερο άνετη, ακριβής και γρήγορη, όπως θα έπρεπε να είναι.Το trackpad βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια της τεχνολογίας Force Touch.
Με τον νέο MacBook θα μπορούμε να απολαμβάνουμε με εντελώς νέο τρόπο το trackpad. Το Force Touch trackpad έχει κατασκευαστεί ώστε το κλικ να είναι πιο ευαίσθητο και ομοιόμορφο, ασχέτως ποιο σημείο έχεις πατήσει εσύ στην επιφάνεια. Κάτω από αυτό, αισθητήρες δύναμης ανιχνεύουν πόση πίεση έχεις ασκήσει και έτσι σου δίνει ένα νέο τρόπο να αλληλεπιδράς με τον Mac σου. Μπορείς τώρα να κάνεις ένα Force κλικ και να ενεργοποιείς νέες ενέργειες, όπως για παράδειγμα να κοιτάξεις γρήγορα τον ορισμό μίας λέξης ή να κάνεις προεπισκόπηση ενός αρχείου, κάνοντας ένα συνεχόμενο κλικ στο trackpad.Ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Καινούρια σχεδίαση.
Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι βασίζονται στους φορητούς υπολογιστές της Apple για να έχουν μπαταρία όλη την ημέρα, ανεξάρτητα από το πόσο λεπτοί είναι. Με την εκπληκτικά λεπτή σχεδίαση του νέου MacBook, η ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, απλά δεν θα ήταν επιτεύξιμη, χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές ορθογώνιες μπαταρίες. Οπότε η Apple κατασκεύασε τη δική της μοναδική μπαταρία με συγκεκριμένη σχεδίαση για να χρησιμοποιεί και το μηδαμινό διαθέσιμο χώρο. Το αποτέλεσμα είναι μια ενωμένη μπαταρία με περίγραμμα που όχι μόνο ταιριάζει απόλυτα στον εκπληκτικά λεπτό MacBook, αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε ξαναδεί σε ένα φορητό υπολογιστή.

MacBookAir 11

 • Οθόνη

  12-ιντσών (διαγώνιος) υψηλής ανάλυσης LED-οπίσθιου φωτισμού, με τεχνολογία IPS, ευρυγώνια με ανάλυση 2304x1440 στα 226 pixels και υποστήριξη για εκ. χρώματα.
 • Επεξεργαστής

  1.2GHz
  1.2GHz dual-core Intel Core m3
  (Turbo Boost ως τα 3GHz)
  1.3GHz
  1.3GHz dual-core Intel Core i5
  (Turbo Boost ως τα 3.2GHz)
 • Μνήμη

  8GB στα 1866 ΜΗz LPDDR3
 • Σκληρός δίσκος

  256GB PCIe flash storage
  512GB PCIe flash storage

   

 • Διαστάσεις

  MacBook Sizes

  Ύψος:0.35-1.31 cm
  Πλάτος: 28.05 cm
  Βάθος: 19.65 cm
  Βάρος: 0.92 kg2
 • Γραφικά & Βίντεο

  Intel HD Graphics 615
  Dual display & video mirroring


 • Κάμερα

  480p FaceTime
 • Συνδεσιμότητα

  USB-C θύρα με υποστήριξη για:
  Φόρτιση
  USB 3.1 Gen 1 (up to 5 Gbps)
  Native DisplayPort 1.2 video output
  VGA έξοδος χρησιμοποιώντας USB-C VGA Multiport Adapter (πωλείται ξεχωριστά)
  HDMI video έξοδος χρησιμοποιώνταςUSB-C Digital AV Multiport Adapter πωλείται ξεχωριστά)
 • Ασύρματο δίκτυο

  Wi‑Fi 802.11ac
  IEEE 802.11a/b/g/n

  Bluetooth
  Bluetooth 4.0
 • Ήχος

  Stereo speakers
  Dual μικρόφωνo
  Θύρα για ακουστικά
  Υποστήριξη για το Apple iPhone headset with remote and microphone
 • Πληκτρολόγιο & Trackpad


  Πλήρες πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού.
  Force Touch trackpad για ακριβή έλεγχο του κέρσορα και δυνατότητα ανίχνευσης πίεσης.

 • Μπαταρία & ισχύς

  Έως 10 ώρες ασύρματης δικτύωσης
  Έως 11 ώρες αναπαραγωγής ταινιών στο iTunes
  Eνσωματωμένη 41.4 watt-hour μπαταρία λιθίου
  29W USB-C Power Adapter
 • Λειτουργικό σύστημα  macOS Sierra
  Tο πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο που περιλαμβάνει Mail, Μηνύματα, Επαφές, Ημερολόγιο, Safari, νέους τρόπους να απολαμβάνεις τις φωτογραφίες σου και πολλά περισσότερα.
 • Εγγύηση & Service

  applecare

  Κάθε Mac συνοδεύεται από 90 μέρες δωρεάν τηλεφωνικής υποστήριξης και ένα χρόνο εγγύησης ορθής χρήσης. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης εγγύησης με το AppleCare Protection Plan σε 3 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς του υπολογιστή.
 • Η Apple & το Περιβάλλον

  Ο MacBook έχει σχεδιαστεί με τα παρακάτω χαρακτηριστικά με στόχο να μειώσει τις περιβαλλοντικές συνέπειες:

  • Γυαλί οθόνης χωρίς αρσενικό
  • BFR-free
  • Περίβλημα από ανακυκλώσιμο αλουμίνιο
  • PVC-free
  • Beryllium-free
  • Mercury-free
  • Σύμφωνο με τις απαιτήσεις ENERGY STAR 6.1
  • EPEAT Gold rating.