Ένας φορητός υπολογιστής MacBook θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου στο σπίτι, αλλά και στο γραφείο. Απόλαυσε συναρπαστικό περιεχόμενο, ενημερώσου και δημιούργησε, από το πρωί έως 
το βράδυ.

Οι υπολογιστές MacBook της Apple διαθέτουν επεξεργαστές τελευταίας γενιάς της Intel και ισχυρές υπομονάδες γραφικών. Γι’ αυτό, η εμπειρία σου θα είναι απολαυστική, είτε πρόκειται για ψυχαγωγία, είτε πρόκειται για δουλειά. Με ένα MacBook μπορείς να εργαστείς με άνεση στο Photoshop, αλλά και να επεξεργαστείς 4K videos, όπως ακριβώς θα έκανες και με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Πλέον, το γραφείο σου βρίσκεται παντού!

Πώς να φέρεις το Dock στα μέτρα σου 

Το macOS σού επιτρέπει να αλλάξεις το μέγεθος του Dock, να του αλλάξεις θέση, να το αποκρύψεις, ακόμη και να επιλέξεις το εφέ που συντελείται κατά το άνοιγμα ή την ελαχιστοποίηση των εφαρμογών σου. Δημιούργησε το δικό σου Dock, με βάση τις δικές σου ανάγκες μέσα από τις Προτιμήσεις Συστήματος του macOS και την ενότητα Dock. Φυσικά, όπως πάντα, εσύ επιλέγεις ποιες εφαρμογές θα έχεις πάντα πρόχειρες στο Dock. Απλά, σύρε στο Dock τις εφαρμογές που θες και αφαίρεσε αυτές που δε χρησιμοποιείς συχνά, σύροντάς τες μακριά από το Dock.

Να θυμάσαι: Ανά πάσα στιγμή, μπορείς να συνδέσεις το MacBook με εξωτερικό monitor. Μπορείς να επεκτείνεις το γραφείο εργασίας σου ή να επιλέξεις τον κατοπτρισμό οθόνης.

Βρες τις εφαρμογές που καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας

Με ένα φορητό υπολογιστή MacBook δε χρειάζεται να κουβαλάς συνέχεια μαζί σου φορτιστές. Διαθέτει μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας και σε συνδυασμό με το macOS, το πιο εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο για υπολογιστές, σου εξασφαλίζουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία σου. Για να δεις ποιες εφαρμογές ή διεργασίες καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας, αρκεί να πατήσεις το εικονίδιο της μπαταρίας στο Menu Bar, όταν το MacBook δεν είναι συνδεδεμένο με φορτιστή. Έτσι, θα έχεις μία καλύτερη εικόνα των εφαρμογών που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και θα μπορέσεις να βελτιστοποιήσεις τη χρήση της μπαταρίας του υπολογιστή σου.

Μην ξεχνάς: Oι υπηρεσίες iCloud είναι κοντά σου και στους υπολογιστές MacBook.

Στείλε εύκολα αρχεία στο iPhone, στο iPad και στους υπόλοιπους υπολογιστές Mac στο χώρο που βρίσκεσαι 

Η τοπική αποστολή αρχείων στο MacBook είναι παιχνιδάκι. Αρκεί να ανοίξεις το Finder και να επιλέξεις από την αριστερή στήλη το AirDrop. Αμέσως, θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες συσκευές και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σύρεις το επιθυμητό αρχείο στο εικονίδιο της συσκευής που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να στείλεις και να λάβεις αρχεία από όλους τους υπολογιστές Mac, αλλά και από το iPhone και το iPad σου εφόσον είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, άμεσα και ταχύτατα. Δοκίμασε να στείλεις ένα μεγάλο αρχείο και θα εκπλαγείς από την ταχύτητα μεταφοράς.

Μην ξεχνάς: Με την αγορά ενός MacBook απολαμβάνεις το πλήρες πακέτο υπηρεσιών και υποστήριξης της Apple

Ρύθμισε την επιφάνεια αφής στο MacBook 

Η επιφάνεια αφής σου επιτρέπει να κινείσαι άμεσα και απρόσκοπτα μεταξύ των εφαρμογών πλήρους οθόνης, μεταξύ σελίδων, αλλά και να ενεργοποιείς το Mission Control. Επίλεξε ποιες λειτουργίες σε ενδιαφέρουν και ενεργοποίησέ τις μέσα από τις Προτιμήσεις Συστήματος, στην ενότητα Επιφάνεια αφής. Επίλεξε ποια κατεύθυνση κύλισης σε εξυπηρετεί, το έξυπνο ζουμ, αλλά και μεταξύ αρκετών ακόμα χειρονομιών προκειμένου να φέρεις το MacBook σου και την επιφάνεια αφής του στα δικά σου μέτρα.

Μην ξεχνάς: Μέσω του χαρακτηριστικού Force Touch, μπορείς με παρατεταμένη πίεση στην επιφάνεια αφής να ενεργοποιήσεις πρόσθετες λειτουργίες του macOS, αλλά και των εφαρμογών που χρησιμοποιείς.

Κάνε κλήσεις απευθείας από το MacBook 

Με το MacBook μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου ή τα μέλη της οικογένειάς σου μέσω ηχητικής ή video κλήσης. Σου προτείνουμε να τοποθετήσεις την εφαρμογή FaceTime στο Dock σου, για να έχεις γρήγορη πρόσβαση στον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την επαφή που σε ενδιαφέρει και να επικοινωνήσεις μέσω ηχητικής ή video κλήσης. Εάν το iPhone σου είναι εντός εμβέλειας μπορείς να εκτελέσεις και παραδοσιακές κλήσεις ήχου. Μπορείς ακόμα και κατά την πλοήγησή σου στο Διαδίκτυο να επιλέξεις έναν αριθμό και να τον καλέσεις απευθείας από το MacBook.

Να θυμάσαι: Στο menu bar, με το εικονίδιο του Wi-Fi συνδέεσαι στο επιθυμητό δίκτυο, ενώ αν βρίσκεσαι εκτός εμβέλειας WI-FI μπορείς να επιλέξεις το iPhone για να συνδεθείς στο διαδίκτυο, αφού έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή hot spot και τα δεδομένα.

Δες πως μπορείς να συνεχίζεις την εργασία σου σε άλλο υπολογιστή Mac, στο iPhone και στο iPad 

Με τη λειτουργία Συνέχιση, μπορείς να συνεχίσεις την εργασία ή την ψυχαγωγία σου από τη μία συσκευή στην άλλη. Οι διαθέσιμες επιλογές σου βρίσκονται πάντα στο αριστερό τμήμα του Dock. Αν, για παράδειγμα, δημιουργείς ένα αρχείο κειμένου στην εφαρμογή Pages στο iPad και θες να συνεχίσεις τη συγγραφή στο MacBook, αρκεί να πατήσεις στην εφαρμογή Pages που εμφανίζεται αυτόματα στην ειδική ενότητα του Dock στα αριστερά. Επιπρόσθετα, όταν το έγγραφο ανοίξει, ακόμη και ο κέρσορας θα βρίσκεται στο σημείο που τον άφησες στο iPad. Εάν θέλεις να συνεχίσεις στην iOS συσκευή σου την εργασία που ξεκίνησες στο MacBook, ενεργοποίησε στο iPhone ή στο iPad την οθόνη πολυ-διεργασιών, όπως θα έκανες για την εναλλαγή εφαρμογών για να εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές σου.

Γνωρίζεις πως: Μπορείς να αντιγράψεις ένα κείμενο ή ένα σύνδεσμο από το MacBook στο iPhone ή και το αντίστροφο. Επίλεξε αντιγραφή από το MacBook και κάνε επικόλληση σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο και είναι συνδεδεμένη στον ίδιο iCloud λογαριασμό..

Πώς το AirPlay καταργεί τα καλώδια 

Εάν στο χώρο που βρίσκεσαι υπάρχει διαθέσιμη συσκευή Apple TV, μπορείς εύκολα να “μεταφέρεις” το γραφείο εργασίας σου στη συνδεδεμένη τηλεόραση. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πατήσεις το εικονίδιο του AirPlay στη Menu bar και να επιλέξεις το Apple TV. Μπορείς επίσης να ακούσεις τη μουσική σου στο HomePod ή σε οποιαδήποτε άλλη πηγή εισόδου που υποστηρίζει το πρότυπο AirPlay. Άνοιξε το iTunes, πάτησε στο εικονίδιο του AirPlay και επίλεξε τη συσκευή που σε ενδιαφέρει. Μπορείς επίσης να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι ταυτόχρονα στο MacBook και στο έξυπνο ηχείο ή το Apple TV σου.

Να θυμάσαι: Από την έκδοση του macOS 10.13.4 και την έκδοση 11.3 του iOS, μπορείς να συγχρονίζεις τα μηνύματά σου. Απλά, μέσα από τις Ρυθμίσεις της εφαρμογής των Μηνυμάτων τικάρεις την επιλογή Ενεργοποίηση των Μηνυμάτων στο iCloud.

Δες τον τρόπο που οι ενεργές γωνίες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σου 

Πλοηγήσου στις Προτιμήσεις Συστήματος, στην ενότητα Γραφείο και προφύλαξη οθόνης και επίλεξε κάτω δεξιά τις Ενεργές γωνίες. Μπορείς να επιλέξεις ποια ενέργεια θα συντελείται κάθε φορά που θα μετακινείς τον κέρσορα στις τέσσερις γωνίες της οθόνης. Επίλεξε μεταξύ της εμφάνισης του Mission Control, της αποκάλυψης του Γραφείου Εργασίας, της ενεργοποίηση του Dashboard, του Launchpad κ.ά.

Δοκίμασε: Στις Ενεργές γωνίες την αποκάλυψη του Γραφείου Εργασίας. Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη συντόμευση, που θα σου εξασφαλίσει γρηγορότερη πλοήγηση κατά την καθημερινή χρήση του MacBook.